Evaluatieonderzoek

 

Evaluatie metaalopleidingen
Voor ROC Midden Nederland en het Opleidingsbedrijf Metaal Midden Nederland (OBM) heeft Rijnland Advies in 2016 en 2018 evaluaties uitgevoerd van de opleidingen op het gebied van Verspaning, Mechatronica, Service en onderhoudstechniek, Technisch Leidinggevende en Werkvoorbereiding. Het onderzoek werd uitgevoerd onder leerlingen, praktijkopleiders van bedrijven en medewerkers van OBM en het ROC. Op basis van de evaluaties heeft Rijnland Advies met de medewerkers van het ROC en OBM een actielijst opgesteld van uit te voeren verbeteringen. Vervolgens hebben we de uitvoering begeleid van de verbeteringen door een werkgroep van medewerkers van beide organisaties.

Evaluatie Levenlang Gelders Vakmanschap
Voor de provincie Gelderland onderzoeken wij de effecten, verbeterpunten en lessen voor de toekomst van het project Levenlang Gelders Vakmanschap. Een project waarbij zes opleidingsfondsen via inzet van arbeidsmarktcoaches en scholingsvouchers arbeidstoeleiding van werklozen en bijscholing van werknemers in de techniek stimuleren.

Evaluatie scholingsvouchers
Voor opleidingsfonds OTIB evalueerde Rijnland Advies het effect en verbeterpunten van het inzetten van vouchers en arbeidsmarktcoaches.